Lions hjælpearbejde

Hensigten med sammenslutningen af Lions Clubber er, at skabe og medvirke til fællesskab og forståelse for medmenneskelige behov blandt verdens folkeslag ved at tilbyde sig til engagementer i samfundet og til international forståelse.

Et vigtigt formål med Lions er at være aktivt interesseret i samfundets medborgerlige, kulturelle, sociale og moralske velfærd.

Dette resulterer i at vi i Lions Club Silkeborg  Theodora, ud over det lokale engagement, også støtter de internationale projekter som danske lionsklubber og Lions Clubs international er gået sammen om at løse.

Lions i Danmark arbejder sammen med lionsklubber i andre lande og kan derfor bruge hver indsamlet krone til hjælpearbejde, da lions arbejder uden betaling og selv betaler evt. administrationsomkostninger. Lionsmedlemmerne  har også, gennem deres arbejde, kunnet igangsætte projekter, hvor klubben har en direkte forbindelse, der sikrer den rette anvendelse af de indsamlede midler.

Lions startede i USA i 1917.

Det var en sammenslutning af en række klubber, hvis medlemmer ville forene fritid, erfaring, viden og praktisk håndelag med ét eneste formål: At hjælpe vanskeligt stillede medmennesker. Idéen blev realiseret af Melvin Jones (billedet).

Lions motto er We Serve "- vi er til tjeneste".

Bogstaverne LIONS står for Liberty, Inteligence, Our Nations Safety.